Malvoisin dorp

Zicht op het dorp Malvoisin

Malvoisin heeft enkele mooi oude ardeense gebouwen waarondonder onze authentieke hoevela Ferme du Ch√Ęteau”. Een klein landbouw-dorpje met 400 inwoners dat deel uitmaakt van Gedinne in de Naamse Ardennen. Malvoisin bevindt zich in het “land der Valleien” centraal tussen Dinant, Rochefort en Bouillon.

150 jaar geleden bestond het dorp Malvoisin enkel uit zijn kerk, kasteel en de hoeve en enkele huisjes van mensen die op de hoeve en in de bossen aan het werk waren. Wanneer u een kleine wandeling doorheen de oude dorpskern van Malvoisin maakt zal u zien dat deze drie gebouwen op een steenworp van elkaar gelegen zijn. Er is ondertussen veel veranderd in het dorp. We zien dat de oude huizen allemaal een opfrissing gekregen hebben de laatste jaren.

[pullquote author=”Christophe”]Welkom in het land der valleien.[/pullquote]

Er is heel weinig verkeer in Malvoisin waardoor u rustig met de kinderen door het dorp kunt wandelen. De lus van het dorp heeft de typische kenmerken, met zijn kleine kerk, een oude kasteel, een fontein, een kerkhof en onze kasteelhoeve. De vele boeren bewerken de weiden rondom het dorp, daarna zijn het rondom het dorp allemaal bossen.

De natuur is er prachtig, de lichtvervuiling minimaal en de rust ‘s nachts absoluut.
U kunt er heel mooi wandelen langs de vele aangegeven paden. De streek is gespaard gebleven van het massa-toerisme waardoor u als gast een heel leuk gevoel terug krijgt van de locale bevolking.

Comments are closed.